Algemene bepalingen

 1. De leerling schrijft zich in voor een cursusjaar van startdatum ( 1 juli ) tot een jaar later dezelfde datum. In dat jaar kan de leerling elke week een les van een half uur opnemen of deze lessen om de week koppelen tot een uur les. Wanneer hiervan wordt afgeweken wordt dit altijd tijdig gemeld.
 2. De leerling betaald dus voor een cursus periode van 12 maanden.
 3. Starten met de lessen kan op elk moment in het jaar, de leerling betaald dan van startdatum tot dezelfde datum een jaar later. Deze datum kan verschuiven op 1 juli wanneer de leerling gebruik wil maken van de 10% korting regeling.
 4. De vakanties van de saxofoon school zijn gelijk aan die van het middelbaar onderwijs. Wanneer een leerling buiten deze schoolvakanties op vakantie gaat is dit voor eigen rekening. Deze lessen kunnen niet worden ingehaald.
 5. Er kunnen max 2 lessen van een half uur per week worden opgenomen.
 6. De door de cursist afgemelde les kan niet worden ingehaald.
 7. Tussentijds stoppen met de lessen kan, maar het resterend lesgeld kan niet worden geretourneerd.
 8. Lessen afmelden kan maar dan komt de les te vervallen. Bij langdurige ziekte of vanwege speciale omstandigheden kan in overleg het lesgeld voor hoogstens een maand geparkeerd worden.
 9. De muziekschool kan bij ziekte van de docent de lessen tot 2 x per cursusjaar afmelden zonder dat deze lessen door de saxofoon school worden ingehaald. Na 2 afmeldingen vanuit de muziekschool zullen de lessen worden ingehaald.
 10. De 10 % korting op het totaalbedrag kan alleen verkregen worden wanneer men het cursusgeld voor het volgend cursusjaar in de maand juli in één keer betaald. Deze betaling moet voor 15 juli binnen zijn.
 11. Betaalt de leerling in een andere periode dan geldt het bedrag wat bij tarieven vermeld staat. Betalen in twee termijn kan ook maar dan komt er 5% bij over het totaal bedrag.
 12. Aanvang zomervakantie kan wisselend zijn, dit wordt tijdig aan de cursist gemald.